EV100 kingitus – Saku valla alevike ja külade 100 maakivipark

Valminud on video ülevaatega sellest, mille kingivad armsale Eestile 100. sünnipäevaks Saku valla alevikud ja külad MTÜ Kodukoht Kiisa eestvedamisel. Suured tänud Metsanurme aktiivsetele ja toredatele!

Aga milleks üldse maakivipark? KENAd panid pead kokku ja arvavad ise maakivipargist nii: 

Maakivi on Eesti rahva ajaloos alati olnud hea ehitusmaterjal. Maakivi on ürgne, omanäoline, väga kaunis ja loob tunde, et minu kodu on minu kindlus. Maakivipark on hea sild ühendamaks ajalugu ja tänapäeva. Kivid aitavad meil meenutada minevikku ja seada siht tuleviku suunas ja seda sümboliseerib ka park: võetud minevikust, et ehitada midagi uut meie tuleviku heaks.
Loodame,et  maakivipargi läbi ühinevad tükikesed vallast ühest suureks tugeva ühtekuuluvustundega kogukonnaks. On ju koostegemine hea viis naabritega paremini tuttavaks saada.
Maakivi park annab hea võimaluse veeta aega koduhoovist väljaspool, lävida teiste parki „eksinutega“, nautida loodust. Tutvustada kodukanti lastele ja külalistele läbi pärimuslugude või ajalooliste faktide. Loodetavasti meelitaks see ka valla õpetajaid õuesõppe tunde seal läbi viima – saab ju teada nii oma kodu kohta kui ka õppida paremini loodust tundma siiski looduses viibides.

 

Augusti keskpaigas on näha juba suuremat arengut: 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Koduleht loodud Saku valla toetusega

Kiisa alevik 2017